bloggen.skanesfarintressenternv.se

bloggen.skanesfarintressenternv.se

Om bloggen

Vi har en hemsida (www.skanesfarintressenternv.se) och vi har denna blogg (bloggen.skanesfarintressenternv.se). Med hemsidan vänder vi oss till alla. Bloggen däremot är först och främst tänkt för våra medlemmar.

Kolla in SENASTE NYTT genom att trycka på SENASTE NYTT under "Kategorier" i marginalen längst ute till höger.

FÅRETS DAG 2017

SENASTE NYTTPosted by Clas Runnberg Thu, July 20, 2017 15:36:25
Årets Fårets dag bjöd på ett verkligt regnrekord. Trots ett ihållande sommarregn kom det 498 betalande besökare. När vi för några år sedan hade liknande dåligt väder kom, vill jag minnas, ett åttiotal. Denna gången var faktiskt utställarna ändå nöjda. Folk var glada och vänliga och gjorde det bästa av dagen, inklusive att handla.

Vi inser alla att det inte går att göra något åt vädret, men det kändes ändå tungt att inte Wilma och Snäckan kunde uppträda som de, och så många i publiken, hade hoppats på. Det var också väldigt synd att vi inte fick se vår svenske mästare i fårklippning i aktion. Det hade många besökare velat, även Carl-Oscar som nu fick en ofrivillig fridag i regnet. Men, det är bara att bita ihop och hoppas på bättre väder till nästa år.

De som däremot kunde uppträda, regnet till trots, våra duktiga fårvallare och Helens Hundskola, blev därför speciellt uppskattade. Fårvallningen gör alltid ett starkt intryck, såväl på vanliga besökare som fårintressenter. Hundskolan likaså. Hundarna utstrålar en så smittsam glädje och arbetslust att det värmer en inifrån, till och med i ett svalt sommarregn. Tusen tack till er som gjorde så fint ifrån ett och ett jättetack till era duktiga hundar!

Grillen gick finfint och i år hördes många lovord, både över att maten räckte och att den var så god. Köerna var betydligt kortare och det stora tältet föreningen köpt in kom till god och uppskattad användning. Även "Varma mack-köket gick finfint och blev precis den succé vi hade hoppats på. Tack Ing-Marie, för ett jättebra tips. Det som fick nöjet att smaka på vad Jessica och Valentina fixade till tyckte också att det var en ovanligt bra idé.

Även lotteriet gick bra och blev uppskattat. Speciellt av den som drog nr 12 i lotteriet med det fina fårskinnet. Det var Jessica som tog den och därmed tog skinnet med sig hem i år. I fjol var det ju släktingar till Jessica som hade samma tur. Tänk på det till nästa år, att vill du vinna fårskinnet ska du hålla dig i närheten av Jessica när hon köper!

De var många som ställde upp under lördagen och hjälpte till med allt förberedelsearbetet. Ännu fler gjorde ett magnifikt jobb under söndagen och kanske speciellt de som jobbade så outtröttligt med barnaktiviteterna bör omnämnas. Det är verkligen en av de viktigaste uppgifterna vi har under Fårets dag, att informera, glädja och underhålla barnen.

De som ställde upp även måndag förmiddag för att packa ihop de då torra tälten gjorde också ett finfint jobb liksom, förstås, Anders Torstensson vår Fårets dag-general. Det är många veckors förberedelser, massor av samtal och planerande och en så hektisk helg, förstås. Men, det stora intresse som dagen åtnjuter visar tydligt att det här är något som folk uppskattar och de ska vi sätta stort värde på! Tack, Anders!  • Comments(1)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post85