bloggen.skanesfarintressenternv.se

bloggen.skanesfarintressenternv.se

Om bloggen

Vi har en hemsida (www.skanesfarintressenternv.se) och vi har denna blogg (bloggen.skanesfarintressenternv.se). Med hemsidan vänder vi oss till alla. Bloggen däremot är först och främst tänkt för våra medlemmar.

Kolla in SENASTE NYTT genom att trycka på SENASTE NYTT under "Kategorier" i marginalen längst ute till höger.

Fantastisk fest!

SENASTE NYTTPosted by Clas Runnberg Sun, October 11, 2015 10:29:45
Vårt 30-årsjubileum blev verkligen en festlig fest. Peter Sylwan höll ett faktaspäckat, men mycket inspirerande och insiktsfullt tal om jordbrukets utveckling och förutsättningar med fokus på effektivitet och miljöpåverkan. Vi fick bland annat lära oss om hur nyttiga hästar, får och andra idisslare kan kan vara som mullskapare och "kolfångare", och om hur vi fårägare kan komma att sällas till framtidens miljöhjältar.

Göran Lindell fortsatte med att berätta hur det hela började. Han berättade om de som då var med. Om vad det var man ville åstadkomma och om alla de initiativ som togs, som t ex studiecirklar, resor och Fårets dag. Företeelser som än idag utgör kärnan i vad vi gör. Med smittsam glädje och stor övertygelse delade han med sig av sina tankar på föreningens fortsatta verksamhet och hur viktigt det är att vi lyssnar på föreningens medlemmar och ser till att sätta gemensamma intressen och behov i centrum.

Ytterst välförtjänt utsågs Göran till föreningens första hedersmedlem.

Jubileumslotteriet hade ett välfyllt vinstbord med finfina bidrag från medlemmar och många av våra sponsorer. Bjäre Maskin, Bole, Tranås Skinnberedning och Hotell Erikslund hade alla ställt alla upp med åtråvärda högvinster.

Efter en mycket god måltid, som kröntes av en underbart mör och smakrik lammrostbiff, fick vi chansen att umgås och prata vidare över en kopp kaffe och avec. Allt i den magnifika inramning som den gamla officersmässen, numera Slottet på Valhall Park, erbjuder.

Återstår bara att tacka de som var med om att grunda och skapa föreningen, men också de som under alla åren därefter sett till att göra Skånes Fårintressenter Nordväst till den ovanligt livaktiga och sällsynt trivsamma förening det är än idag.

Styrelsen  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post38