bloggen.skanesfarintressenternv.se

bloggen.skanesfarintressenternv.se

Om bloggen

Vi har en hemsida (www.skanesfarintressenternv.se) och vi har denna blogg (bloggen.skanesfarintressenternv.se). Med hemsidan vänder vi oss till alla. Bloggen däremot är först och främst tänkt för våra medlemmar.

Kolla in SENASTE NYTT genom att trycka på SENASTE NYTT under "Kategorier" i marginalen längst ute till höger.

GRILLKVÄLL

KalenderPosted by Clas Runnberg Sun, August 05, 2018 11:35:04
Hej,

Tänk på att boka in söndagen den 26 augusti kl 18 då vi träffas på årets Grillkväll i Ellens stall på Salomonhögsvägen utanför Grevie, mellan väg 105 och Bjäre Golfklubb.

Tacksamt emotser vi din anmälan till Anders Torstensson, antingen via mejl till

anders.torstensson@bjarenet.com

eller via telefon till

‭070-634 45 15‬

Välkomna,
Styrelsen

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post105

Fårets dag 2018

KalenderPosted by Clas Runnberg Fri, May 04, 2018 16:52:59
Vi påminner om Fårets dag 2018 som i år inträffar söndagen den 15 juli, med start klockan 11 och avslutning kl 16. I vanlig ordning kommer vi att behöva hjälp från medlemmar med förberedelsearbete under lördagen den 14 juli. Om du är intresserad av att hjälpa till och har varit med förr, är du välkommen att dyka upp och hjälpa till i mån av tid och kraft. Om du inte varit med tidigare är du naturligtvis extra välkommen såväl under lördagen, som under själva evenemanget under söndagen! Om du i så fall har några frågor eller bara vill anmäla ditt intresse, vänligen tag kontakt med Anders Torstensson på telefon 0706 34 45 15.

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post101

MILA-mässan

KalenderPosted by Clas Runnberg Fri, January 26, 2018 18:40:04
Hej,

Enligt vanligtvis välunderrättade källor kommer det att handla ovanligt mycket om får i år på MILA-mässan. Den går av stapeln 15-17 februari och kan därför var väl värd ett besök. Tänk på att om du vill annonsera om intresse av att samåka med någon eller annonsera om att du själv tänker åka och kan tänka dig att ta med någon, så går det bra att skriva en rad om det, här på bloggen. Det är bara att logga in, hitta knapparna för att lägg in ett nytt inlägg längst upp, välja en kategori, t ex SENASTE NYTT eller Annonser, fylla i något i rutan Ämne och sedan börja skriva i den stora rutan därunder. Och så trycker man bara på Skicka när du har skrivit färdigt!

Länk till information om mässan hittar du här:

MILA MÄSSAN  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post93

INFORMATIONSKVÄLL OM ULL

KalenderPosted by Clas Runnberg Sat, November 04, 2017 14:04:12
Torsdagen den 16 november kl 18.30 träffas vi igen på Förslövs bygdegård (nedre plan, konferensrum Fågelsång). Denna gången för att prata om ull och ullberedning. Anna Lisa, som är duktig just på ull och ullbearbetning kommer och berättar. Vi hoppas också att en del andra med intresse och erfarenhet av ull kommer att ställa upp och berätta om sina erfarenhet. Som vanligt bjuder föreningen på kaffe och fika. Hjärtligt välkomna, vi hoppas på god uppslutning även vid denna informationskväll. Har du frågor eller tips får du gärna vända dig till Valentina Tall som är initiativtagare till kvällen. Hon har telefon: 0733-287301 och mejl: powerflower_vt@hotmail.com

Anmälan är inte nödvändig. Ni är alla hjärtligt VÄLKOMNA!

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post92

Höstens programpunkter

KalenderPosted by Clas Runnberg Sat, October 07, 2017 13:28:29
I höst träffas vi TORSDAGEN DEN 26 OKTOBER KL 18.30 i Förslövs bygdegård (konferensrum Fågelsång) för att prata skinn och skinnberedning. Vad ska man tänka på när man väljer ut skinn att skicka, hur salta, förvara och skicka dem till beredning, o s v.
Det är Anders Dahlvid, vd Tranås Skinnberedning AB som kommer och pratar och svarar på frågor.

ONSDAGEN DEN 29 NOVEMBER KL 18.30 anordnar föreningen en kväll med uppvisning och presentation med frågestund om fårvallning. Det är Thomas Westman, vallhundsinstruktör, som kommer på besök. Evenemanget går av stapeln i Vantinge ridhus, även kallat Vantinge Horse Camp, dit Thomas tar sina hundar och en del får. Efter uppvisningen pratar han lite allmänt om användbarheten av vallhund i lantbruksarbete, vilka arbetsuppgifter en vallhund kan ta på sig och hur man tränar och håller vallhundar. Vi avslutar med fika och en frågestund.

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post90

GRILLKVÄLL

KalenderPosted by Clas Runnberg Thu, June 22, 2017 13:49:34
Nu är det klart att vi kommer att hålla årets grillkväll, på samma trevliga ställe som tidigare år, på Skrockahögsvägen, fredagen den 25 augusti. Vi återkommer med exakt tid, men det är lika bra att boka fredagkvällen redan nu!
Hjärtligt välkomna!

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post84

Fokusträff Lammproducenter

KalenderPosted by Clas Runnberg Fri, April 21, 2017 09:17:28

Gård&Djurhälsan anordnar tillsammans med sina partners, LRF Kött, Svenska

Fåravelsförbundet och Sveriges Lammköttproducenter en ny fokusträff.

Denna gången handlar det om parasitkontroll och hur man ska få lammen att växa på bete.

Karin Lidqvist Frisk är med från G&D och man anordnar träffen som ett gårdsbesök hos Elisabeth och Lars Hansson på Bjärehus i Klippan. Bjärehus, som ligger nära och bra för de flesta av oss, driver ekologisk lammproduktion och det borde kunna bli ett både mycket trevligt och lärorikt besök.


Anmälan gör man senast den 25 april till maria.melin@gardochdjurhalsan.se telefon 018-68 28 91

Kostnad: 500 kr exkl moms/person


Mer information hittar du på bifogad pdf-fil
  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post82

Trivselkväll

KalenderPosted by Clas Runnberg Fri, March 10, 2017 08:29:26
TORSDAGEN DEN 23 MARS - kl 18 - FÖRSLÖVS BYGDEGÅRD

Vi träffas för att trivas och prata. Föreningen bjuder på kaffe och lite tilltugg.

Främst tänkte vi försöka be de som kan lite mera om datorer och program att visa hur man använder Elitlamm, hur man loggar in på vår blogg och hemsida, vad Google Drive är för något, hur man öppnar ett konto där, o s v.

Men, med tanke på att det också är lamningstider hoppas vi att det kommer några som har stor erfarenhet och kunskap om detta och som kan påminna allt det man bör tänka på inför lamningen. Lamningen är ju på ett sätt årets absoluta höjdpunkt, men det är också en intensiv period som kan bli lite stressig, med reducerad nattsömn, o s v.

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post81
Next »