bloggen.skanesfarintressenternv.se

bloggen.skanesfarintressenternv.se

Om bloggen

Vi har en hemsida (www.skanesfarintressenternv.se) och vi har denna blogg (bloggen.skanesfarintressenternv.se). Med hemsidan vänder vi oss till alla. Bloggen däremot är först och främst tänkt för våra medlemmar.

Kolla in SENASTE NYTT genom att trycka på SENASTE NYTT under "Kategorier" i marginalen längst ute till höger.

FJOLÅRSHÖ TILL SALU

SENASTE NYTTPosted by Clas Runnberg Fri, October 12, 2018 11:08:10
Fjolårshö, väl lämpat får för, säljes. Ungefär 100 balar är f n tillgängliga. Vikt 10 - 12 kg / st. Pris 30 kr +moms per bal. Kontakta Bengt på telefon 0705-20 75 88 eller Jessica på telefon 0739-25 16 30.

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post107

Inbjudan till kurser

SENASTE NYTTPosted by Clas Runnberg Tue, September 18, 2018 17:58:05
Ingrid Eriksson på Gård & Djurhälsan har skickat ut mejl med inbjudan till lamningskurs, respektive D9-kurs i villkorad läkemedelsanvändning. För mer info se bifogade pdf.filer.
  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post106

Hö till vintern

SENASTE NYTTPosted by Christensen Helene & Patrick Sun, July 08, 2018 18:04:38

Vi har fått problem med hö till fåren till vintern.

Vi hade beställt hö och det var skördat i maj.

Men pga torkan har de varit tvungna att ge det till sina djur i sommar.

Så nu står vi utan hö till vintern.

Tänkte höra om någon i föreningen har någon bal “över” eller vet någon som säljer hö som passar till får.

Med vänlig hälsning

Helene och Patrick Christensen

tel: 0431-44 11 51  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post104

Årets resa

SENASTE NYTTPosted by Clas Runnberg Wed, June 06, 2018 14:29:10
Avseende årets resa, ser det ut som att vi har tre alternativ. Antingen kan vi åka norrut, längs västkusten och t ex besöka Carlsbergs bryggeri, skulptur- och fårparken Pilane på Tjörn och någon eller några fårbesättningar på vägen.

Ett annat alternativ vore att åka till Kulla Gård i Nye (Vetlanda) för att se en fin besättning med gotlands- och dorperfår, och sedan fortsätta ner mot Älmhult för att gå på museum och lära oss mer om Ingvar Kamprad och hur IKEA kom till.

Ett tredje förslag är att åka ner till Österlen, besöka Mandelmanns Trädgårdar och se på får där och någon annan stans. Denna resan skulle man kunna göra över dagen. De två tidigare kräver en övernattning. Just för att göra det möjligt för medlemmar som inte har så lätt för att komma loss under veckodagar tänkte vi att vi denna gången begränsar oss till det egna fastlandet och maximalt en övernattning.

Vad som däremot är en förutsättning för att en resa ska bli av överhuvudtaget i år, är att någon tar på sig att samordna det hela. Andra kan hjälpa till med adresser, telefonnummer till bussbolag, ställen att besöka, ställen vi kan övernatta på, men någon måste ta på sig ansvaret att planera och genomföra själva resan, annars blir det helt enkelt ingen resa i år.

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post103

Lamm

SENASTE NYTTPosted by Ann & Per Fricke Sat, March 31, 2018 10:42:21
Vi har fått trillingar 30/3, tackan har stött bort det ena lammet som nu får flaska, har du ett flasklamm som du vill bli av med eller vill överta vårt lamm så dom får sällskap av varandra.

Mvh Ann och Per Fricke
0731-410194 Ann

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post100

Besättningsbesök

SENASTE NYTTPosted by Clas Runnberg Tue, March 13, 2018 14:54:52
Hej,

Speciellt för er som inte var med på årsmötet vill vi påminna om att alla är hjärtligt välkomna till Anders Gunnarsson, Menlösa 39, 312 98 VÅXTORP kl 10 på lördag förmiddag den 24 mars. OBS! Det gäller att ta med sig egen fika, helt enligt egna önskemål. Ingen föranmälan, bara att komma.

Kommer man västerifrån på väg 115 passerar man först Hasslöv (där vi brukar ha årsmöten). Cirka 3 km efter det att man passerat Hasslöv, ligger gården på höger sida. Man svänger in till höger alldeles (ca 100 m) innan en väg till vänster som är skyltad Ränneslöv. Passerar man den skylten har man alltså kört för långt.

Vänligen,

Styrelsen/Clas
  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post98

ÅRSSTÄMMA I SFNV

SENASTE NYTTPosted by Clas Runnberg Fri, January 26, 2018 19:17:47
Hej,

Här vill vi bara påminna om att vi håller årsstämma i föreningen lördagen den 10 februari med start kl 17 i Hasslövs församlingshem, alldeles invid Hasslövs kyrka.

Anmälan ska göras senast den 2 februari till Clas via mejl: clas@westerlynga.se

I vanlig ordning bjuder föreningen på mat med vin eller annan dryck, kaffe med kaka när årsmötesförhandlingarna avslutats. Som avrundning håller vi, också i gammal god ordning ett litet lotteri till vilket vi välkomnar deltagarna att bidraga med lämpliga vinster.

För den som önskar inkomma med motion, ska detta göras till någon av styrelsens medlemmar eller till Clas enligt ovan, helst innan den 2 februari.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post96

Lammslakt

SENASTE NYTTPosted by Clas Runnberg Tue, September 12, 2017 19:54:00
Anders Torstensson träffade Erling Johansson, KLS Ugglarp, som berättade att Ugglarp skall hämta lamm var 4:a vecka i södra Halland och nordvästra Skåne. Nästa hämtning blir i v. 42. Viktintervall 17-23 kilo. Notering som gäller för veckan, mellan 25-27 kilo - 2:- det är inget krav att ha levererat dit tidigare. Minsta antal 5 lamm vid leverans, men man ser gärna att grannar samverkar så man har ett större antal vid varje hämtning.

Den som är intresserad kan kontakta Emma Holmstedt som är inköpare av lamm på KLS Ugglarp. Man når henne lättast på telefon 0703-858823 eller mejladressen EMHOL@klsugglarp. Hon kan även hjälpa till med hantering av skinnen.

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post88
Next »