bloggen.skanesfarintressenternv.se

bloggen.skanesfarintressenternv.se

Om bloggen

Vi har en hemsida (www.skanesfarintressenternv.se) och vi har denna blogg (bloggen.skanesfarintressenternv.se). Med hemsidan vänder vi oss till alla. Bloggen däremot är först och främst tänkt för våra medlemmar.

Kolla in SENASTE NYTT genom att trycka på SENASTE NYTT under "Kategorier" i marginalen längst ute till höger.

Ändring i bloggen

SENASTE NYTTPosted by Clas Runnberg Sat, April 06, 2019 12:37:20
Hej,

Vi har nu lagt till en ny kategori "Arkiv" till vår blogg. Detta gör att det blir lite lättare att hitta bland de artiklar som är relativt nya. Samtidigt kan vi, genom att behålla sådant som en gång skrivits om sådant som har hänt, väcka lite minnen till liv och kanske inspireras igen av en del information.

Tänk på att alla är hjärtligt välkomna att göra inlägg på bloggen. Man kan sätta in egna annonser, fråga om hjälp och råd, uppmana folk att följa med på program eller evenemang som är fårrelaterade och mycket annat. Du behöver inte vara rädd för att "kludda till det" och eventuellt förstöra något. Det enda som krävs är att du loggar in. Då ser du de texter du måste klicka på ("Skapa ett nytt inlägg") för att lägga in ett nytt bidrag, skriva en ämnesrubrik och välja en kategori. I bloggrutan du skriver i kan du också lägga till bilder eller videoklipp, länkar och annat. En del är busenkelt annat kräver lite experimenterande, de är bara att försöka. Man kan inte klanta till det annat än i den egna artikeln. Man kan alltid radera och börja om.

Ett enda viktigt knep, eller trick, måste man emellertid tänka på. När man tycker sig vara färdig, kan man antingen välja att "Förhandsgranska" eller att publicera genom att trycka på "Skicka". Det går utmärkt att trycka på "Skicka" och sedan granska hur det blir. Är det något man vill bättra, är det bara att trycka på "Redigera". Men, det man MÅSTE komma ihåg är att ens inlägg BARA hamnar i bloggen om man har tryckt på "Skicka". Och - detta är viktigt - när man gör det händer först ingenting. Det är då lätt att tro att det inte gick, knapptryckningen tog inte. Men, trycker man då igen på "Skicka" publicerar man samma inlägg två gånger. Inte hela världen, men bra att veta.

Alltså, för att publicera tryck på "Skicka" och vänta sedan i lugn och ro en stund. Förr eller senare blir sidan helt grön och strax därefter ser du ditt publicerade inlägg snyggt och prydligt inlagd på bloggen.

Lycka till!
Clas

P.S. För att se alla dessa knappar, "Skapa ett nytt inlägg", "Skicka", "Redigera", "Förhandsgranska", "Skicka" måste du alltså logga in (görs lite längre ner i marginalen till höger). Skulle du ha glömt din logg in och/eller lösenord, är det bara att höra av sig till: clas@westerlynga.se  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post111

D9 kurs

ArkivPosted by Clas Runnberg Wed, March 06, 2019 23:00:55
Gård&Djurhälsan ordnar en D9 kurs i Staffanstorp den 28 mars. Om du är intresserad, anmäl dig eller läs mer på deras hemsida www.gardochdjurhalsan.se

Här får du lära dig om fårhälsovård, de vanligaste sjukdomarna och komplikationerna som kan uppkomma, t ex i samband med lamning. Som D9 certifierad kan du efter ett veterinärbesök på egna gården få tillgång till instruktioner för hur du identifierar vissa specifika tillstånd och hur dessa ska behandlas. Du får då också köpa hem, i förväg, diverse läkemedel som kan administreras vid behov, för just de indikationsområden som du och veterinären kommit överens om. Behandling som veterinären så att säga delegerat till dig.

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post110

ÅRSMÖTE 2019

ArkivPosted by Clas Runnberg Tue, February 19, 2019 19:09:10
I år träffs vi i Hasslövs församlingshem kl 18 (OBS TIDEN!) lördagen den 9 mars. Kallelse har gått ut via mejl. Om du av någon anledning inte har fått denna, hör av dig snarast till Clas Runnberg på 072-731 33 66 eller via mejl till clas.runnberg@mac.com

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post109

Lammning

Fåråret - att tänka på just nuPosted by Håkan Friberg Sat, January 19, 2019 22:28:54
Hej! Vi undrar om där finns någon i föreningen som vi kan få komma till vid lammning? Vi är nya med detta och skulle väldigt gärna få lite praktik innan våra Klövsjötackor skall lamma i april. Så är det någon av er som har lammning snart och kan tänka er att vi kan få vara med för att ta del av er kunskap så vore vi mycket tacksamma om ni kan höra av er till oss!Ni når oss på mobilnr 076-420 996 Ha det fint alla ni fårägare där ute! Mvh Håkan o Kristi Ingvarsbygget Hishult.

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post108

Inbjudan till kurser

ArkivPosted by Clas Runnberg Tue, September 18, 2018 17:58:05
Ingrid Eriksson på Gård & Djurhälsan har skickat ut mejl med inbjudan till lamningskurs, respektive D9-kurs i villkorad läkemedelsanvändning. För mer info se bifogade pdf.filer.
  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post106

GRILLKVÄLL

ArkivPosted by Clas Runnberg Sun, August 05, 2018 11:35:04
Hej,

Tänk på att boka in söndagen den 26 augusti kl 18 då vi träffas på årets Grillkväll i Ellens stall på Salomonhögsvägen utanför Grevie, mellan väg 105 och Bjäre Golfklubb.

Tacksamt emotser vi din anmälan till Anders Torstensson, antingen via mejl till

anders.torstensson@bjarenet.com

eller via telefon till

‭070-634 45 15‬

Välkomna,
Styrelsen

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post105

Hö till vintern

ArkivPosted by Christensen Helene & Patrick Sun, July 08, 2018 18:04:38

Vi har fått problem med hö till fåren till vintern.

Vi hade beställt hö och det var skördat i maj.

Men pga torkan har de varit tvungna att ge det till sina djur i sommar.

Så nu står vi utan hö till vintern.

Tänkte höra om någon i föreningen har någon bal “över” eller vet någon som säljer hö som passar till får.

Med vänlig hälsning

Helene och Patrick Christensen

tel: 0431-44 11 51  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post104

Årets resa

ArkivPosted by Clas Runnberg Wed, June 06, 2018 14:29:10
Avseende årets resa, ser det ut som att vi har tre alternativ. Antingen kan vi åka norrut, längs västkusten och t ex besöka Carlsbergs bryggeri, skulptur- och fårparken Pilane på Tjörn och någon eller några fårbesättningar på vägen.

Ett annat alternativ vore att åka till Kulla Gård i Nye (Vetlanda) för att se en fin besättning med gotlands- och dorperfår, och sedan fortsätta ner mot Älmhult för att gå på museum och lära oss mer om Ingvar Kamprad och hur IKEA kom till.

Ett tredje förslag är att åka ner till Österlen, besöka Mandelmanns Trädgårdar och se på får där och någon annan stans. Denna resan skulle man kunna göra över dagen. De två tidigare kräver en övernattning. Just för att göra det möjligt för medlemmar som inte har så lätt för att komma loss under veckodagar tänkte vi att vi denna gången begränsar oss till det egna fastlandet och maximalt en övernattning.

Vad som däremot är en förutsättning för att en resa ska bli av överhuvudtaget i år, är att någon tar på sig att samordna det hela. Andra kan hjälpa till med adresser, telefonnummer till bussbolag, ställen att besöka, ställen vi kan övernatta på, men någon måste ta på sig ansvaret att planera och genomföra själva resan, annars blir det helt enkelt ingen resa i år.

  • Comments(0)//bloggen.skanesfarintressenternv.se/#post103
Next »